Osnovne smernice:

  1. Pričakujem, da boš z mano potrpežljiv pri vzgoji. Nihče ni nezmotljiv. Tudi sam imam kar nekaj idej, kako bi moralo izgledati moje življenje.
  2. Pripravljen sem storiti marsikaj za svojega gospodarja ampak za to pričakujem nagrado in pohvalo. Ne silite me početi stvari, ki se tudi vam ne zdijo preveč smiselne, negede na to, da ostali psi to počno.
  3. Redna prehrana 2x dnevno, sveža voda naj bo na voljo cel dan, da ne prosjačim vsakič, ko sem žejen. Voda je vir življenja in zdravja. Če ne želite, da vam zmočim tla, mi vsakič obrišite brado.
  4. Omogočite mi 3 sprehode na dan … če ne gre pa vsaj dva. Nadvse vam bom hvaležen, če bom lahko prosto tekal po travniku ali gozdu. V mestu me prosim privežite.
  5. Enkrat na teden me po hrbtu počesite s CoatKingom. Čeprav ne maram česanja nog in brade, priporočajo enkrat tedensko tudi to opravilo.
  6. Glede na letni čas me vsaka 2 do 3 mesece peljite k frizerju, da mi uredi pričesko, postriže nohte, očisti ušesa in pogleda, če je vse OK z mojo kožo in dlako. Ne kopajte me prepogosto – dvakrat na leto bo dovolj.
  7. Rodil sem se v dnevni sobi in tam je tudi moje mesto, razen če se cela družina preseli z mano v pesjak.
  8. Rad bi bil čimveč s svojo družino. Tudi, če včasih menite, da je premalo prostora, se bom že stisnil nekam. Tudi obiskom ne bom nagajal, zato me ne zapirajte v sosednji prostor ali boks. Če jih ovohavam, to pomeni, da so mi všeč.
  9. Če me pustite samega doma mi povejte kam greste in kdaj se vrnete.
  10. Kadar spim me ne motite!

 

Klic v sili – Meta: 051 373 577